BEHANDELINGEN EN TARIEVEN

Bij nieuwe cliënten vindt altijd eerst een korte intake plaats. De eerste behandeling duurt daardoor  langer en is iets duurder. Wanneer een uitgebreide anamnese en onderzoek vereist is, wordt u daarover eerst geïnformeerd.

Voor iedere behandeling wordt een standaard tijd gereserveerd. Wanneer tijdens de behandeling blijkt dat extra tijd nodig is vanwege bijvoorbeeld abnormale nagelgroei, ingroeiende nagels of likdoorns, dan vindt een toeslag plaats, of wordt een nabehandeling ingepland.

Alle prijzen zijn incl. 21% B.T.W.


Bel of mail gerust naar voet-plus@outlook.com als u een vraag heeft, of advies wilt.

Een afspraak is snel gemaakt !

Voor de volgende behandelingen kunt u bij ons terecht:

VOETBEHANDELING  BASIS  v.a. € 39,80
Deze bestaat uit het op de juiste manier verzorgen en knippen van de nagels, het verwijderen van overmatig eelt, abnormale nagelgroei, ingroeiende nagels, schimmelnagels en / of likdoorns. De klachten kunnen snel en - meestal ook - pijnloos verholpen worden. De behandeling wordt afgesloten met advies met betrekking tot de zelfzorg voor uw voeten en het aanbrengen van voetcreme.

VOETBEHANDELING RISICOVOETEN  v.a. € 39,80
Bij risicovoeten bestaat een verhoogd risico op complicaties ten gevolge van een ziekte of andere medische oorzaak. De bekendste risicovoet is die van een diabetespatiënt. Meer informatie over de behandeling van risicovoeten vindt u op de pagina "Risicovoeten"

VOETBEHANDELING SPORT v.a. € 33,25
Bij sporten spelen voeten een belangrijke rol, maar de aandacht hiervoor is vaak onvoldoende, waardoor er nagel- en huidklachten ontstaan. Samen met de sporter wordt de probleatiek in kaart gebracht en een behandelplan opgesteld. 
 

GERICHT (SPORT-)VOETONDERZOEK  
Dit is een totaalonderzoek dat bestaat uit:
→ SCREENING RISICOFACTOREN  € 28,50
→ BLAUWDRUKKEN  / PODOPRINT / € 20,50
Door  diverse onderzoeken, testen en inspecties wordt de risicovoet in kaart gebracht met als doel om veranderingen vroegtijdig op te sporen. De onderzoeken en testen richten zich op o.a. het beschermend gevoel, doorbloeding van de voeten, beweeglijkheid van de voetgewrichten en slijtagepatronen van de gedragen schoenen.


DEELBEHANDELINGEN v.a.  € 28,50
​Waaronder:

NAGELAANDOENINGEN

Schimmelnagels
Een schimmelinfectie in een teennagel is beter bekend als de zogenaamde ‘kalknagel’. Aangetaste nagels zijn worden dikker, geel en soms bros en kunnen gemakkelijk afbreken. De behandeling van een schimmelnagel is vaak erg moeizaam, omdat veel factoren een rol spelen in het onstaan. Opsporen van de oorzaak is dus van groot belang. Wanneer deze weg te nemen zijn, is behandelen zeker de moeite waard. Omdat de schimmel moet uitgroeien, is de behandeling langdurig. Regelmatige  behandelingen zijn daarbij van groot belang, omdat het dunner maken van de dikke en soms pijnlijke nagels het herstel bevordert.  . 
 

Ingroeiende nagels
Dit zijn nagels die neiging hebben om door de huid te prikken, maar doen dat nog net niet. Ze drukken tegen de huid en veroorzaken pijn bij het lopen, maar er is nog geen sprake van een ontsteking. Ingroeiende nagels ontstaan vaak door verkeerd knippen, smalle schoenen, strakke kousen of sokken, een afwijkende nagelvorm of een combinatie van factoren.

 

Ingegroeide nagels
Als een nagel wèl door de huid heen prikt, dan wordt de teen dik en rood, voelt warm aan en lopen gaat niet echt gemakkelijk meer. Vaak ontstaat er ook pusvorming. Wanneer er 1 of meer van deze ontstekingsverschijnselen, is een verwijzing van de huisarts nodig. Om de nagelgroei in goede banen te leiden, kunnen we gebruik van nagelbeugels. Op de pagina over specialistische technieken leest u daar meer over.

 

 

Traumanagels
Een traumanagel kan door verschillende oorzaken ontstaan. Denk aan een beschadiging van de nagel (blauwe nagels), te kort knippen, verwijderen van de nagel d.m.v. chirurgische ingreep bij een ingegroeide nagel. Kenmerkend is de verstoorde groei, waardoor een nagel vaak verdikt en / of niet goed kan uitgroeien en  problemen ontstaan. Gevolg is dn dat de nagel ingroeit  of verdikt. In één of meerdere behandelingen wordt een goede uitgroei bevordert. Waar nodig maken we gebruik van prothesenagels. Op de pagina over specialistische technieken leest u daar meer over.

 

Hoornnagels 
Een hoornnagel is een verdikte  - soms pijnlijke - nagel, waarbij verschillende lagen over elkaar heen groeien. De nagel vertoont meestal geelachtige tot bruine verkleuringen. Deze nogal vaak voorkomende aandoening is niet besmettelijk. Oorzaken kunnen liggen in een trauma (een letsel opgelopen aan de teen), ouderdom of te krappe schoenen. Deze nagel wordt nogal eens verward met een schimmelnagel (kalknagel), maar is dat niet.

 

 

HUIDAANDOENINGEN

Overmatig eelt
Eelt is een plaatselijke verdikking van de huid, die ontstaat op plekken waar wrijving en/of druk optreedt door verkeerde schoenen en/of door standsafwijkingen aan de voet of tenen. Het is een beschermlaagje dat voorkomt dat de huid beschadigd raakt. Een dunne eeltlaag op de voeten is dus heel normaal en hoeft niet persé verwijderd te worden. Pas wanneer de eeltlaag te dik wordt moet deze verwijderd worden om te voorkomen dat de eeltlaag gaat barsten en kloven vormt. Ook hele dikke eeltlagen kunnen goed en pijnloos verwijderd worden.

 

Eeltkloven
Kloven komen vaak voor aan de hielen. Ze zijn meestal niet pijnlijk, maar het is geen mooi gezicht. Kloven zijn meestal een gevolg van uitdroging. Een droge huid is minder elastisch, waardoor de huid bij belasting niet soepel kan meebuigen. Hierdoor barst de huid en ontstaan er kloven. Ook het veelvuldig dragen vn slippers bevordert het ontstaan van kloven. Bij veel staan of lopen kunnen kloven in de voeten dieper worden en gaan bloeden. In dit stadium zijn kloven behoorlijk pijnlijk.

Likdoorns
Een likdoorn wordt ook wel eksteroog genoemd. Het is een pijnlijke aandoening en ontstaat door druk en/of wrijving op de huid, waardoor eelt wordt gevormd dat puntvormig naar binnen wordt gedrukt. Likdoorns komen meestal voor op de voetzool, de bovenzijde en voorzijde van de tenen en tussen de vierde en vijfde teen.

 

DIVERSEN    

WRATBEHANDELING MET CRYOTHERAPIE       € 16,20 per behandeling

Voetwratten zijn hinderlijk en kunnen klachten veroorzaken. Cryotherapie is vrijwel pijnloos en wordt ook door kinderen goed verdragen. De therapie bestaat uit een cyclus van 3 behandelingen met een tussenpoos van 1 week. Daarna volgt een periode van drie weken rust en kan de cyclus zonodig herhaald worden. Hoe vaak de cyclus herhaald moet worden is afhankelijk van de diepte van de wrat in de voethuid. Voor een beter resultaat wordt eventueel eelt dat de wrat bedekt, éérst  verwijderd.

 

SCHOENONDERZOEK EN -ADVIES   € 36,85
Wanneer schoenen niet afgestemd zijn op de eisen die de voet stelt, zullen deze na aankoop al snel klachten veroorzaken. Een deskundig voet- en schoenadvies geeft u een goed instrument in handen bij de volgende schoenaankoop. 

 

VOETENCHECK / ADVIESGESPREK   € 33,50
In dit gesprek wordt de conditie van de voeten geïnventariseerd en een advies gegeven m.b.t. mogelijkheden voor o.a. behandeling van voet- en/of nagelklachten   

 

 

 

INTAKE EN ADVIESGESPREK SCHIMMELNAGELBEHANDELING  € 37,25
Om te kunnen beoordelen of behandeling van schimmelnagels zinvol is en welk traject het best kan worden ingezet, vindt een intake plaats. 

SCHIMMELDIAGNOSTIEK (indicatie, prijs wordt bepaald door LCPL)
Om vast te stellen of er inderdaad sprake is van een schimmelinfectie in de nagel(s) en/of de voethuid, worden een stukje nagelweefsel en/of huidschilfers afgenomen en opgestuurd naar het pathologisch laboratorium in Leiden (LCPL)  voor nadere diagnostiek.

NAGELBIOPT, DIAGNOSTIEK IN EIGEN PRAKTIJK (HFL)  € 50,40
KORTE INTAKE / OVERSCHRIJDING GERESERVEERDE TIJD  € 4,50
NABEHANDELING  € 19,00
CONTROLEBEHANDELING   € 19,00
​ADMINISTRATIEKOSTEN:  € 4,50
IN REKENING NIET GEANNULEERDE AFSPRAAK: VOLLEDIG BEDRAG


Door uw bezoek aan onze website gaat u akkoor met onze Voorwaarden en Privacy Beleid

Algemene Voorwaarden en Privacybeleid